Hopp til navigasjonSkip to contentHopp til bunnområde

Om Isakplassen

Fakta

Ved å bo på Isakplassen vil man være en del av et ekte lokalmiljø med gårder, grendehus, nærbutikk og idrettsanlegg. Mulighet for blant annet bading, båtliv og fisking.

En kultursti på omtrent 2.5 km befinner seg rundt området.

Det er svært gode turmuligheter for friluftsliv, både sommer og vinter. Blant annet diverse fjellturer, både lokalt og mot Snåsa.

Ta den populære turen til det høyeste fjelllet i området: Isbolen, 6 km fra Isakplassen. På toppen vil du ha en fantastisk utsikt over Snåsavatnet, og de nærliggende områdene og fjellene.

Ved å ta turen rundt Snåsavatnet kan man besøke både Bølareinen og Samesenteret.

Ta Den Gyldne Omvei for å få en rundreise på Inderøy. Her finnes det gårdsmat og kunstutsalg på rekke og rad. Omtrent 40 km unna.

Om vinteren har Bjørgan vintersportsenter fine utforløyper. Det går busser fra Steinkjer til Bjørgan på lørdager og søndager, og ligger omtrent 40 km unna.

18 km unna ligger Steinkjer sentrum, hvor du kan finne blant annet badeland, kulturhus og flere store kjøpesenter.

Stabile snøforhold med gode muligheter for skigåing. Nyrenovert lysløype 5 km unna.

Om høsten er det gode muligheter for bær- og soppsanking. Skogene rundt Snåsavatnet bugner av tyttebær, blåbær og sopp.

Kultursti langs Snåsavatnet

Det er en merket kultursti på 2,5 km ved Isakplassen. På veien passerer man tomtene etter Haug teglverk som var i drift mellom 1910 og 1929. Her produserte de grøfterør, murstein og takstein. Også husmannsplassen, Kletta, er å finne langs veien.

Stien følger naturlig dyretråkk langs Snåsavatnet og Klingsundet naturreservat. Her er det er gode muligheter for å treffe på elg, rådyr, rev, hare og forskjellige fugler. På grunn av at det kalkrike jordsmonnet, er blant annet blåveisen å finne i store mengder. Og det kan til og med hende at du er så heldig at du finner noen sjeldne orkideer.

Fiske

Isakplassen ligger 200m fra Snåsavatnet, som er kjent for sin storeaurebestand. Egen båt med motor kan leies, og du har alltid et naust og en lang strandsone til disposisjon. Godt ørret- og røyefiske. Det kan fiskes med oter eller stang, både fra båt og land. I tillegg har du muligheten til å garnfiske, da grunneier har mange gode fiskeplasser. Isfiske er populært om vinteren, både i Snåsavatnet og nærliggende fiskevann.

Klingsundet naturreservat

Isakplassen ligger ved Klingsundet naturreservat. Dette er en av de mest verneverdige og betydelige rasteplasser for vannfugler som er registrert i Trøndelag. Under trekket både vår og høst raster et stort antall fugler her. Om vinteren kan Klingsundet være åpent på grunn av de spesielle stømforholdene i sundet, og området benyttes da som beiteområde for ender og et stor antall sangsvaner.

I alt er 172 fuglearter blitt observert i området. Universitetet i Trondheim har bioligisk stasjon ved Klingsundet, og området har stor verdi som forsknings- og undervisningsområdet.

Flora

Dette området er også et fantastisk eldorado for orkideer og andre planter på grunn av et meget kalkrikt jordsmonn.

Hvis man er villig til å dra litt lenger opp i bydga, ca. 7-8 km fra Isakplassen, er det mulig å finne mange sjeldne orkideer. Marisko er en av dem – Nord-Trøndelags fylkesblomst, og en av våre vakreste orkideer. En annen er Flueblomst – en av de mest sjeldne orkideene vi har i Norge.